Ana içeriğe atla

ASP Çalışma Soruları

1)      Textbox’a girilen 3 sayıdan büyük olan sayıyı bulan programı yazınız?
2)      Yarıçapı girilen çemberin çevresini hesaplayan programı yazınız?
3)      0 ile 100 arasındaki çift sayıların toplamının ortalamasını alan programı yazınız?
4)      0 ile 100 arasındaki çift sayıları ekrana yazdıran programı yazınız?
5)      2 adet textbox’a girilen bilgilerin butona tıklandığında yer değiştirdiği programı yazınız?
6)      Butona tıklandığında label’i 1 arttıran programı yazınız?
7)      Textbox’taki bilgiyi label’e yazdıran programı yazınız?
8)      Textbox’a girilen sayıların toplamı 100’ü geçtiğinde label’e kaç adet sayı girildiğini yazdıran programı yazınız?
9)      Textbox’a girilen sayıların toplamını hafızaya alıp 0 girildiğinde label’e ortalamasını yazdıran programı yazınız?
10)  Önceden belirlenmiş 2 sayıdan hangisinin büyük olduğunu bulan yada sayılar birbirine eşit ise label’e “2 sayı birbirine eşittir” yazısını yazdıran programı yazınız?
11)  Textbox’a girilen not değeri 45’ten küçük ise “kaldı” büyük ise “geçti” yazan programı yazınız?
12)  Windows’ taki hesap makinasına benzeyen hesap makinası programını yazınız?
13)  Önceden belirlenmiş bir şifrenin textbox’taki bilgi ile eşit ise “hoş geldiniz” değil ise “güle güle” yazısını yazan programı yazınız?
14)  Textbox’a girilen boy ile ideal kiloyu hesaplayan programı yazınız?
15)  Textbox’a isim girip butona tıklandığında “merhaba” yazdıran programı yazınız?
16)  Bir işçinin aylık kazancına göre ödeyeceği vergiyi hesaplayan bir program yazınız?
Detay; program kullanıcıda işçinin saatlik ücretini, günde ortalama kaç saat çalıştığını ve ayda kaç gün çalıştığı bilgileri alsın daha sonra aşağıdaki tabloya göre vergi kesintisi yaparak net maaşı göstersin  tablo;500 liradan az ise vergi yok, 500-700 arası ise %5 vergi, 700-1000 arası ise %7 vergi, 1000-1500 arası %10 vergi, 1500 ve üstü ise %13 vergi
17)  Bir şirketin dört farklı bölümü olduğunu ve bu bölümlerde çalışan işçilerin maaşlarını şu tabloya göre aldıklarını var sayalım
bölüm A; yaptığı satışın %13 + aylık 500 lira
bölüm B;     "      "    %22
bölüm C; çalıştığı saat başını 7 lira
bölüm D;    "       "     "    7  "   bir haftada 40. saatten sonra her saat için 10 lira
Bir f(x) fonksiyonu parçalı olarak şu şekilde tanımlanıyor
f(x)=ax 4+ bx 2 + cx + d         eğer x<0 ise
f(x)=ax3 + bx - c                     eğer x>0 ise
f(x)=ax + d                             eğer x=0 ise 
18)  0 ile 100 arasındaki tek sayıların ortalamasını bulan programı yazınız?
19)  Önceden belirlenmiş bir sayıyı 5 hakla bulmaya çalışan,5 hakla bulunamadığında “üzgünüz kaybettiniz” yazan, bulunduğunda ise “tebrikler kazandınız” yazan programı yazınız?
20)  Textbox’a girilen sayı değerini Türkiye’deki hangi ilin plakasına karşılık geldiğini yazdıran programı yazınız?
21)  Textbox’a girilen sayılardan hangisinin büyük olduğunu hafızaya alıp 0’dan küçük sayı girildiğinde bu büyük sayıyı label’e yazdıran programı yazınız?
22)  Sıfır ile yüz arasında beş ve beşin katlarını yazdıran kodları yazdırınız?(sınav sorusu1)
23)  2 adet textbox'a metin bilgileri girilerek gönder butonuna tıklandığında textbox'lardaki bilgilerin yer değiştirecek kodları yazınız ?(sınav sorusu2)
24)  Klavyeden (-2) girilene kadar girilen sayıların toplamını ve ortalamalarını ekrana yazdıran kodları yazınız?(sınav sorusu3)
25)  Bir f(x) fonksiyonu parçalı olarak aşağıdaki şekilde tanımlanıyor. x'in durumuna göre gerekli işlemleri yapıp sonucu veren modları yazınız?
f(x)=ax3+bx2+cx+2d x<0
f(x)=ax2+bx-3c x>0
f(x)=ax+5d x=0(sınav sorusu4)
26)  Klavyeden girilen bir ürünün kdvsiz fiyatını %18 kvd ekleyerek hesaplayan kodları yazınız?(sınav sorusu5)
27)  Textbox’a girilen puanın değerini label’e yazdıran 100’den büyük sayı girildiğinde “geçersiz not” yazdıran programı yazdırınız?
28)  0 ile 100 arasındaki tek sayıları yazdıran programı yazınız?
29)  2 adet textbox’ taki sayıları seçime göre toplayan veya çıkartan programı yazınız?

30)  Textbox’lara girilen notlara göre yılsonu notunu, ortalamaya göre geçip kaldığını, aldığı belgeyi yazan programı yazınız?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim Teknolojileri Alanı ve Dalları

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: Ø   Ağ İşletmenliği Ø   Web Programcılığı Ø   Veri Tabanı Programcılığı Ø   Bilgisayar Teknik Servisi AĞ İŞLETMENİ Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir.   Görevleri : v   İş organizasyonu yapmak. v   Analiz yapmak. v   Algoritma yapmak. v   Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak. v   Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak. v   Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak. v   Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak. v   Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek. v   Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek. v   Meslekî gelişime ilişkin faali...

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte bu teknolojiler hayatımızın kaçınılmaz bir parçası olmuştur. Dünya üzerindeki belki de en son organik insanlarız. 2067 yılına dair yapılan ön görüler de tüm insanların vücudunda bir şekilde ihtiyaç veya gereklilik olarak elektronik parçaların yerleşik olarak bulunacağıdır. Bir yaşam kültürü haline gelecek bu değişimler bizi bu ihtiyacı karşılayabilecek, üretken ve yaratıcı bir nesil yetiştirebilmek için bireylere erken yaştan itibaren programlama eğitimi verilmesini zorunlu kılmaktadır. Programlama eğitimi sayesinde üretken bir nesil yetişirken yazılım alanında yetişmiş eleman ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Ayrıca programlama becerisi küçük yaştaki öğrencilerin okula ve derse karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak, onları araştırma yapmaya sevk edecektir. Programlama öğrenen öğrencilerin problem çözme, sayısal düşünme, kom...

Meslek liselerine giriş ve eğitim şekli

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçebilmek için isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek ancak ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 55 olan öğrencilerin başvuruları geçerli sayılacaktır. Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler. 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilir. ATP meslek alanlarına geçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışında diğer okullarda bulunan ATP meslek alanlarını da seçebilirler. ATP na mesleki ve Teknik Anadolu liseleri dışındaki diğer okulların 9 uncu sınıfını doğrudan geçen öğrenciler de başvurab...