Ana içeriğe atla

Öğrenilen Körlük

İnsan doğuştan mı kördür? Yoksa bu öğrenilen bir körlük müdür?

Afrika'da ki kıtlık, yoksulluk görüntülerinde; hasta, aç insanların yüzüne konan onlarca sinek vardır. Ama o insanların sinekleri kovalamaya dermanı yoktur. Ölümün kokusunu alan sinekler aciz düşmüş bedenlerde kendi paylarına düşecek alanları işaretlemeye koyulmuştur. Bu görüntüleri televizyon başında izlerken birçok insanın içinden orada olup bu insanlara bir şekilde yardım etmek hiçbir şey yapamıyorsa sinekleri kovalamak geçiyordur. Çoğunluk için durum ise şöyledir; görüntüler de ne sinekleri görür, ne de o görüntülerden rahatsız olur. Görüntülere bakıp haline şükreder, televizyondakilere homurdanarak akıl verir. İçini dolduran bencilce huzurun, şükran dolu rahatlığıyla yastığına başını koyar ve uykusuna devam eder.

Bazı insanlarda farkındalık gelişmesi için o insanları alıp illaki sonunda olan şeyi göstermek gerek. Bazen bu da yeterli olmaz. Bizzat başına gelmesi gerekir ki artık bunun da yeterli olmadığı durumlar için  bu insanları bilim insanlarına emanet etmek gerekir.

Bireysel farkındalıklar insanlık için kıymetli iken toplumsal düzeyde değer verilip pratik edilmediği sürece anlamsızdır. Toplumun iyiliğinden ya da kötülüğünden her birey eşit düzeyde sorumludur. Bu nedenle bir toplum yıkılıp yok olacaksa da gerçekleşen şey uzun vadede insanlık için iyidir.

Hukuksuzluğun yarattığı çeteler de, sağlıksız toplumların içerisindeki doğal oluşumlardır. Bu mob oluşumları toplumun en küçük yapısına kadar sızar. Aile, arkadaş, iş , siyaset, stk, spor, eğitim bu listenin bir sonu yoktur. Konuşulmayan ama herkesin bildiği bir gerçektir.

"En tehlikeli sır, herkesin bildiği ama kimsenin dillendirmeye  cesaret edemediği sırdır."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim Teknolojileri Alanı ve Dalları

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: Ø   Ağ İşletmenliği Ø   Web Programcılığı Ø   Veri Tabanı Programcılığı Ø   Bilgisayar Teknik Servisi AĞ İŞLETMENİ Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir.   Görevleri : v   İş organizasyonu yapmak. v   Analiz yapmak. v   Algoritma yapmak. v   Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak. v   Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak. v   Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak. v   Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak. v   Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek. v   Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek. v   Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek. WEB PROGRAMCISI Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin do

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte bu teknolojiler hayatımızın kaçınılmaz bir parçası olmuştur. Dünya üzerindeki belki de en son organik insanlarız. 2067 yılına dair yapılan ön görüler de tüm insanların vücudunda bir şekilde ihtiyaç veya gereklilik olarak elektronik parçaların yerleşik olarak bulunacağıdır. Bir yaşam kültürü haline gelecek bu değişimler bizi bu ihtiyacı karşılayabilecek, üretken ve yaratıcı bir nesil yetiştirebilmek için bireylere erken yaştan itibaren programlama eğitimi verilmesini zorunlu kılmaktadır. Programlama eğitimi sayesinde üretken bir nesil yetişirken yazılım alanında yetişmiş eleman ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Ayrıca programlama becerisi küçük yaştaki öğrencilerin okula ve derse karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak, onları araştırma yapmaya sevk edecektir. Programlama öğrenen öğrencilerin problem çözme, sayısal düşünme, kom

Bilişim Sektörünün Bugünü ve Geleceği

Bilişim sektörü, ülke olarak önemini kavrayamaya başladığımız çok kapsamlı ve stratejik önemi olan bir sektördür.  Ekonominin bacasız sanayisi konumundadır. Üretilen programlarda en büyük sermaye insan zekasıdır. Sıradan bir bilgisayar ile yazılımcı program üretip pazarlayabilir. Bilişim sektöründeki ciro bu yıl 10 milyar dolar seviyesine dayanmaktadır.