Ana içeriğe atla

Joomla Türkçe Yapımı

joomla-2013-son-sürüm-indir-300x300
Joomla kullanan arkadaşlarmız için sürümler İngilizce dili ile paylaşıldığı için, Çalışmalarınız içerisinde sorunlar yada sıkıntılarla karşılaşabilmemeniz için kendi anladığınız dilde kendi anlayabildiğiniz dil içerisinde çalışmanız önemlidir.Bunuda gerçekleştirebilmeniz için çalıştığınız ortamın dilini değiştirmeniz gerekir.

1.adım =>Joomla “Yönetim Paneli”ne giriş yapın.
2.adım => Üst menüde bulunan “Extensions” butonu altında “Extensions Manager” sekmesine tıklayalım.
3.adım => Açılan pencere Joomla içerisine modül,eklenti,bileşen v.s. gibi uygulamalar ekleme durumlarında kullanılmaktadır. İşaretlenen “Upload Package File” alanı yükleme yapmamızı sağlayacak olan alandır. “Dosya Seç” butonuna tıklayarak indirdiğimiz Türkçe Dil Paketinin bulunduğu konumu belirleyelim. Daha sonra “Upload & Install” butonuna tıklayarak yüklemeyi başlatalım.
–Yüklemenin sorunsuz bir şekilde tamamlandığına dair bir mesaj görüntülenecektir.
4.adım => Sistemimizde varsayılan olarak ayarlanan dili görmek ve dil seçimimizi yapmak için üst menüden “Extension” butonu altındaki “Language Manager” sekmesine tıklıyoruz.
5.adım => “Language Manager” ekranı bize sisteme yüklenmiş olan dil seçenekleri hakkında bilgi vermektedir. “English (United Kingdom)” ifadesinin karşısındaki, “Default” başlığı altındaki renkli yıldız, İngilizce dilinin sistemde aktif olarak kullanıldığını göstermektedir.
6.adım => Biz Joomla’yı Türkçe kullanmak istiyoruz.Bu yüzden “Türkçe (Türkiye)” ifadesinin karşısında bulunan yıldıza tıklıyoruz.Resimde göründüğü gibi renkli yıldız Türkçe’nin karşısında ise dil seçimimiz başarılı olmuş demektir.
–Dil seçeneğimizi değiştirmiş bulunmaktayız, fakat değişikliği görebilmemiz için Yönetici Paneli’nden çıkış yapmamız ve tekrar girmemiz gerekmektedir. Bu yüzden sağ üst köşede bulunan “Log out” sekmesine tıklıyoruz.
7.adım => Yönetici Paneli”ne tekrar giriş yapıyoruz. “User Name” ve “Password” alanlarını dolduruyoruz. “Language” alanından “Türkçe(Türkiye)” seçeneğini seçiyoruz.
–”Log in” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
** Ve Yönetim Panelimiz artık TÜRKÇE olarak görüntülenmektedir.
-Sitemize bakmak gerekirse;
Varsayılan içerik haricinde, kullanıcı girişi modülü ve üst kısımdaki karakter boyutlandırması modülünün Türkçeleştiğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim Teknolojileri Alanı ve Dalları

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: Ø   Ağ İşletmenliği Ø   Web Programcılığı Ø   Veri Tabanı Programcılığı Ø   Bilgisayar Teknik Servisi AĞ İŞLETMENİ Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir.   Görevleri : v   İş organizasyonu yapmak. v   Analiz yapmak. v   Algoritma yapmak. v   Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak. v   Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak. v   Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak. v   Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak. v   Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek. v   Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek. v   Meslekî gelişime ilişkin faali...

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte bu teknolojiler hayatımızın kaçınılmaz bir parçası olmuştur. Dünya üzerindeki belki de en son organik insanlarız. 2067 yılına dair yapılan ön görüler de tüm insanların vücudunda bir şekilde ihtiyaç veya gereklilik olarak elektronik parçaların yerleşik olarak bulunacağıdır. Bir yaşam kültürü haline gelecek bu değişimler bizi bu ihtiyacı karşılayabilecek, üretken ve yaratıcı bir nesil yetiştirebilmek için bireylere erken yaştan itibaren programlama eğitimi verilmesini zorunlu kılmaktadır. Programlama eğitimi sayesinde üretken bir nesil yetişirken yazılım alanında yetişmiş eleman ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Ayrıca programlama becerisi küçük yaştaki öğrencilerin okula ve derse karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak, onları araştırma yapmaya sevk edecektir. Programlama öğrenen öğrencilerin problem çözme, sayısal düşünme, kom...

Meslek liselerine giriş ve eğitim şekli

ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI Mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına geçebilmek için isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek ancak ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 55 olan öğrencilerin başvuruları geçerli sayılacaktır. Öğrenciler, 9 uncu sınıf matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanları toplamının aritmetik ortalamasına göre sıralanırlar ve oluşan puanlarına göre yerleştirilirler. 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla matematik, fizik, kimya, biyoloji ile dil ve anlatım derslerinin yılsonu başarı puanı yüksek olanlara öncelik verilir. ATP meslek alanlarına geçmek isteyen öğrenciler, kendi okulları dışında diğer okullarda bulunan ATP meslek alanlarını da seçebilirler. ATP na mesleki ve Teknik Anadolu liseleri dışındaki diğer okulların 9 uncu sınıfını doğrudan geçen öğrenciler de başvurab...