Ana içeriğe atla

Google hesabınız varsa nelere sahip olduğunuzun farkında mısınız?

Google dendiğinde aklımıza ilk olarak arama motoru, bazılarının aklına internet geliyor. Çünkü onlar tarayıcıya tıkladıklarında karşılarına google çıkmıyorsa internet yok demektir. Şaka değil. Ama bu firma o kadar büyük ki tam bir uygulama üretim fabrikası ve sürekli başka markaları, firmaları bünyesine katıyor. Sahip olduğumuz fakat kullanmadığımız google uygulamalarının bazıları:

  1. Bir e-posta hesabı. (gmail)
  2. 15GB' lık bir depolama alanınız var! (10.000 Fotoğraf)(google drive)
  3. Android cihazınız ile ulaşabileceğiniz binlerce uygulama.(google play store)
  4. Tamamen size ait ücretsiz bir web sitesi (blogger)
  5. İnternet sayfanıza reklam alarak para kazanmanızı sağlayacak "Adsense" hesabı.
  6. Ürünlerinizin tanıtımı için kendi reklamlarınızı oluşturabileceğiniz bir "Adwords" hesabı.
  7. Video paylaşımı yapabileceğiniz bir youtube hesabı.
  8. Android telefonunuzdaki numaraların online olarak saklanması. Farklı bir telefonda mevcut hesabınızı açıp internete bağlandığınız an numaralarınız otomatik yüklenir.
  9. Muhteşem bir hatırlatıcı google keep uygulaması.
  10. Google Web Yöneticisi Araçları, sayfalarınızın Google'daki görünürlüğü hakkında size ayrıntılı raporlar sunar.
  11. Müşteriler sizi, ister Google Arama'da, ister Google Haritalar'da veya Google+'da arıyor olsun Google My Business sizi doğrudan müşterilere bağlar.
Bu örnekler uzadıkça uzuyor. 

Bergama Bilişim Platformu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bilişim Teknolojileri Alanı ve Dalları

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır: Ø   Ağ İşletmenliği Ø   Web Programcılığı Ø   Veri Tabanı Programcılığı Ø   Bilgisayar Teknik Servisi AĞ İŞLETMENİ Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine sahip nitelikli kişidir.   Görevleri : v   İş organizasyonu yapmak. v   Analiz yapmak. v   Algoritma yapmak. v   Ağ kurulacak ortamı (ağın altyapısını) oluşturmak. v   Oluşturulan ortama fiziksel olarak bilgisayar ağı kurmak. v   Geniş ağ sistemleri için yönlendirme yapmak. v   Bilgisayar ağını yönetecek sunucu işletim sistemini kurmak. v   Sunucuyu ağdaki bilgisayarların yöneticisi olarak tespit etmek. v   Ağ ortamında oluşabilecek fiziksel ve yazılımsal sorunları gidermek. v   Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek. WEB PROGRAMCISI Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin do

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

PROGRAMLAMA EĞİTİMİ Scratch ile Programlama, Elektronik Uygulamalar ve Robotik Eğitimi Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı değişim ile birlikte bu teknolojiler hayatımızın kaçınılmaz bir parçası olmuştur. Dünya üzerindeki belki de en son organik insanlarız. 2067 yılına dair yapılan ön görüler de tüm insanların vücudunda bir şekilde ihtiyaç veya gereklilik olarak elektronik parçaların yerleşik olarak bulunacağıdır. Bir yaşam kültürü haline gelecek bu değişimler bizi bu ihtiyacı karşılayabilecek, üretken ve yaratıcı bir nesil yetiştirebilmek için bireylere erken yaştan itibaren programlama eğitimi verilmesini zorunlu kılmaktadır. Programlama eğitimi sayesinde üretken bir nesil yetişirken yazılım alanında yetişmiş eleman ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. Ayrıca programlama becerisi küçük yaştaki öğrencilerin okula ve derse karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlayarak, onları araştırma yapmaya sevk edecektir. Programlama öğrenen öğrencilerin problem çözme, sayısal düşünme, kom

Bilişim Sektörünün Bugünü ve Geleceği

Bilişim sektörü, ülke olarak önemini kavrayamaya başladığımız çok kapsamlı ve stratejik önemi olan bir sektördür.  Ekonominin bacasız sanayisi konumundadır. Üretilen programlarda en büyük sermaye insan zekasıdır. Sıradan bir bilgisayar ile yazılımcı program üretip pazarlayabilir. Bilişim sektöründeki ciro bu yıl 10 milyar dolar seviyesine dayanmaktadır.